De Faberkrant

17 november 2013 Nu te koop; 'Man alleen' van Klaas Faber

Het boek MAN ALLEEN van oom Klaas is deze week van de drukker gekomen.

Na de dood van tante Annie in 2008 schreef oom Klaas 6 boeken (waaronder een fotoboek).

Het boek betreft een luxe uitgave. Deze keer zijn alle exemplaren gebonden wit met een prachtige omslag, een schilderij van Edward Hopper. Het is dikker dan het vorige boek nl. 315 bladz. en het bevat 20 kleurenfoto's, die de aantrekkelijkheid verhogen.

De eerder verschenen twee jeugdromans werden in Friesland, door de Friese Persboekerij uitgegeven, met groot succes en erg veel publiciteit. Daar zorgde de uitgever voor. Voor de boeken na 2008 is geen uitgever of krant benaderd.

Oom Klaas is inmiddels 99 jaar, en geeft aan dat hij schrijft om dit lange leven vast te leggen. Door de prachtige uitvoering van het boek is hij er van overtuigd dat het over 50 jaar nog in de boekenkast van zijn achterkleinkinderen zal staan.

Van de 50 gedrukte boeken gaan er 20 naar familieleden, het Fries Letterkundig Centrum in Leeuwarden, het Scheepvaartmuseum in Sneek, de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag en recensent dr.Paul Claes van de Kath. Universiteit Leuven.

Dertig stuks zijn beschikbaar voor de verkoop. Er komt geen herdruk.

De verkoopprijs ligt ver beneden de kostprijs nl. 25 euro afgehaald, verhoogd met 3 euro aandeel verzendkosten, voor België 6 euro. Als het gehaald wordt kost het 25 euro.

Evenals mijn vorige Ideeënboeken bevat het boek 100 zeer gevarieerde Ideeën over vroeger en nu. Er kan gelachen worden, maar ik hoor ook 'je leert er ook nog wat van'. Bestellen kan door 25 of 28 euro over te schrijven op bankrekening 309133 ten name van K.Faber Haarlem. Omdat hij geen bankrekening heeft via internet, duurt het vaak 14 dagen eer hij de betaling ontvangt, daarom is het verstandig de bestelling even door te geven via e-mail of telefoon. Als het uitverkocht is wordt er niet bijbesteld.