De Faberkrant

9 juni 2014 Dagje Leeuwarden op 31 mei 2014

Op 31 mei was er weer een Faberwandeling gepland. De belangstelling neemt nog steeds toe en deze keer waren we zo'n 12 (achter-)neven en nichten, van de warme en koude kant, in Leeuwarden.

We hadden enorm geluk met het weer en het bleek dat Lo en Jellie de wandeling erg goed hadden voorbereid door o.a. contact met oom Johan. De ontvangst met koffie en taart was bij makelaar Faber (wat we ons familiebedrijf noemen) tegenover het station. We hebben een lange stadswandeling gemaakt en vele plekken gezien waar de familie ooit woonde. Het was een geweldige dag met als afsluiting een borrel schuin tegenover het station. Veel dank voor onze achterneef Lo Faber (van Klaas van ome Lo) en zijn vrouw Jellie voor alle goede zorgen.

Voor hen was het overigens nog spannend omdat hun zoon Klaas Faber  (van Lo van Klaas van ome Lo:-) precies op die dag met zijn vrouw het vierde kind verwachtte. De telefoon bleef dus in de buurt, maar het kind is uiteindelijk niet die dag geboren. Inmiddels is Karlijn Maria Aagg wel geboren, kleindochter van Lo en Jellie (die ook Jeltje Aagg heet).

Natuurlijk zijn er veel meer foto's gemaakt (die komen nog) en horen er allemaal leuke verhalen bij de foto's. Zo bleek Gon opeens geknipt voor de geldophaal bij het draaiorgel. Hierbij is iedereen uitgenodigd om een verhaaltje te schrijven over wat er op de foto staat. Dit mag overigens ook aangeleverd worden door wie er niet bij was!

Op naar de volgende Faber-wandeling die na de zomer wordt ingepland. Het zal weer een NS wandeling worden, meer natuur dan stad. Met veel koffie en als het zo uitkomt een wijntje na afloop!