De Faberkrant

23 december 2014 Sterke Jerke

In mijn laatste dikke boek MAN ALLEEN schreef ik 'dit is mijn allerlaatste boek'. Je kunt dit dus als een soort toegift beschouwen. Dat was ALINE ook, waarvan ik 60 genummerde exemplaren uitgaf, allemaal op naam gesteld en in mijn dagboek genoteerd. Deze week kreeg ik nog twee complimenten over dit mooie boekje.

Omdat ik vrijwel nooit ziek ben, maar wel alle avonden alleen en ik wekelijks 4 boeken lees bleef ook het schrijven prikkelen. De verhalen werden zelfs langer en gevarieerd over vroeger maar ook over 2014, want ik probeer de tijd wel bij te houden.  Er valt over  mijn Idee├źn wel iets te lachen, maar ik zet de lezers ook wel eens aan 't denken.

Er worden in eerste instantie 100 exemplaren gedrukt, 139 pagina's, 8 kleurenfoto's en een verrassende omslag.

De naam Sterke Jerke is een van de verhalen. Het is een volksverhaal van een beresterke man in een Fries dorp. De bewoners gaven hem die naam. Toen 35 jaar geleden 4 stoere Leeuwarder jonge mannen per zelfgemaakt vlot van Friesland naar de Anrillen wilden zeilen gaven ze de naam aan dat vlot. Ze kwamen op Bonaire aan, het vlot zonk maar de mannen zijn er nog alle vier. De leider van de expeditie Guus Schweigmann vertelde mij zelfs dat het vlot gemaakt is in een hal van Fabers Haardenfabriek in Leeuwarden (familielid) en dat de eerste man die de drenkelingen in Bonaire hen hielp zich voorstelde als Faber uit Sneek.

Het boek wordt (ongezien) in de verkoop genomen bij Primera in Overveen, waar alle Overveners komen, ik ook al vanaf de vestiging.

Het boek komt waarschijnlijk deze week binnen. Het kan besteld worden door 15 euro over te schrijven op mijn bankrekening NL23 INGB 0000 309133 ten name van K. Faber. In deze prijs zijn verzendkosten begrepen. Ook kan het per brief besteld worden met een briefje van 10 en een van 5 euro. Wel duidelijk adres en afzender vermelden. Risico voor mijn rekening.

Adres:

K. Faber
Parnassiakade 38
2015 KM Haarlem